06-23-500-770
honlaptérképajánlásletölthető dokumentumok Jura elérhetőség
slide1
slide2
slide3
slide4
slide5
slide6
Termékek:
Kosár tartalma


Homokkő

Ajánlatkérés >>

A homokkő régóta fontos építőanyag. Ellenálló képessége miatt az üledékes kőzetek között úgy építő-, mint szobrászati anyagként felülmúlhatatlan. Mivel a földkéreg üledékes kőzeteinek 10-20%-át teszi ki, a palás agyag után a második leggyakoribb kőzet. Felhasználásának időtlenségét a Földön két helyszínen tapasztalhatjuk meg. Mindkettőt az eredeti képződési helyén lévő kőzetbe faragták több mint 2000 éve. Az egyik a világörökség részét képező petrai sziklasír (kép), a másik az egyiptomi Abu-Szimbel.

Az általunk forgalmazott homokkövek fagyállóak, nagyon kemények és nagyon jó a kopásállóságuk, ezért kültéren homlokzatburkolatként, teraszburkolatként, medence köré és kocsibeállókhoz is ajánljuk őket. Hasított felületüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására.

Meleg, őszies színeik barátságossá varázsolják kertünket és jól illeszkednek a növények és más természetes burkolatok közé, ezért mind régies hangulatú házak, mind modern kertek burkolataként ideálisak. Több méret kombinációjával is lerakhatók, mellyel egészen egyedi hatást érhetünk el.

Hasított felületük ellenére megfelelő kőápoló szerek használatával könnyen tisztántarthatók. Impregnálószer használatával pedig nemcsak védeni tudjuk a külső hatásokkal szemben (koszolódás, olajos foltok stb.), hanem meleg színvilágukat még erőteljesebbé, intenzívebbé tehetjük.

Megfelelő lerakás és ápolás mellett évtizedekig tartósak maradnak. A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének.

Ellentétben a kerámialapokkal, ez a burkolat sohasem „fut ki”, mert minden építészeti és lakberendezési stílushoz jól illeszkedik.

Padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le, akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne.

Fontos tudni, hogy amíg a különböző kerámia ill. greslapok nagyjából egységes színtónusúak, addig a természetes kőlapok színben eltérőek lehetnek egymástól. Ennek oka, hogy ezek nem mesterségesen előállított padlólapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, ill. felületüket igény szerint megmunkálják. Ez nem hátrány, ez a kő szépsége.

2040 Budaörs, Károly király utca 16.
Járjunk természetesen!
Vissza   Laptetőre   Főoldalra
Hírek  |  Hasznos oldalak  |  Adatvédelem  |  Lakberendezés trendMagazin
Utolsó frissítés:
Minden jog fenntartva. Az oldalon publikált anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges!
Honlapkészítés:Eastside Informatika Kft.