06-23-500-770
honlaptérképajánlásletölthető dokumentumok Jura elérhetőség
slide1
slide2
slide3
slide4
slide5
slide6
Termékek:
Kosár tartalma


Gránit, bazalt

Ajánlatkérés >>

A gránit tulajdonságai

A gránit az egyik legkeményebb, durva és közepes kristályszemcséjű, mélységi kőzet. 100-200 km mélyből származik, olvadt kőzetanyagból alakul ki. Kopásállósága nagyon jó, ezért időtálló.

Mintázata lehet fehér, rózsaszín, szürke és fekete. Előfordulnak benne jól fejlett üvegkvarckristályok, fehér vagy rózsaszín földpát, sötét csillám.

A gránitot 4000 éve használják építésre és faragásra, a régi egyiptomiak monumentális szobraikat készítették belőle. Hatalmas befejezetlen obeliszk fekszik Asszuán gránitbányájában.

A gránit burkolat előnyei

Fagyálló tulajdonságának köszönhetően kiválóan alkalmas kültérre, ezért a mai korban elsősorban a középületek homlokzatait és belső tereit díszíti, de nagyon kedvelt magánházak belső fal- és padlóburkolataként, valamint konyhapultként is, mert a luxus érzését kelti.

Padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le, akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne.

Az általunk forgalmazott gránitok többféle felülettel rendelhetők. Lángolt vagy stokkolt felülettel alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására, ezért kültéren teraszburkolatként és medence köré is ajánljuk őket.

A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének.

Amit a gránit burkolatról fontos tudni

Amíg a különböző kerámia ill. greslapok nagyjából egységes színtónusúak, addig a természetes kőlapok színben eltérőek lehetnek egymástól. Ennek oka, hogy ezek nem mesterségesen előállított padlólapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, ill. felületüket igény szerint megmunkálják. Ez nem hátrány, ez a kő szépsége.

A képen látható gránithegy 1098 m magasra emelkedik a folyó szintje fölé a Yosemite Nemzeti Parkban.
(El Capitan, Kalifornia, USA)

2040 Budaörs, Károly király utca 16.
Járjunk természetesen!
Vissza   Laptetőre   Főoldalra
Hírek  |  Hasznos oldalak  |  Adatvédelem  |  Lakberendezés trendMagazin
Utolsó frissítés:
Minden jog fenntartva. Az oldalon publikált anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges!
Honlapkészítés:Eastside Informatika Kft.